De Explorers draaien 1x per maand op vrijdagavond van 19:45 uur tot 22:00 en 3x per maand op zaterdag van 14:00 tot 16:30. Mail dan naar:

Wie zijn wij?
De Explorerers bestaan uit jongens en meisjes van de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Onze stafteam bestaan momenteel uit:
- Tamara Meijer
- Marieke Sijberden
- Michel van Gerwen
- Pieter Bolhuis
- Claudia Steenbakkers

Wat doen we?
De jongeren maken onder begeleiding van de staf programma's zoals:
- Koken met kampvuur, of zelfgemaakte ovens
- Levende bordspelen
- Fietstochten/fototochten
- Bruggen bouwen van rauwe spaghetti
- Zelfgemaakte versies van de lama's of ander tv programma's
- Pionieren
- Zelf films maken enz.

Regelmatig hebben we gezamenlijke activiteiten met andere groepen uit de regio.
Dit kunnen de volgende activiteiten zijn:
- Het volleybal toernooi
- Dropping
- Het darttoernooi
- Een hike-weekend
- Het frisbeetoernooi

Omdat we vaak activiteiten hebben die geld kosten proberen we door het jaar heen acties te draaien om dit te bekostigen. Dit varieert van tenten verhuur tot fietsenstallingen bemannen. Mocht u nog een actie voor ons hebben, laat het ons weten!

Weekenden
We hebben elk jaar 3 weekenden. De planning en inhoud van zo'n weekend wordt altijd samen met de jongeren bepaald.

Het scoutingseizoen sluiten we altijd af met een kamp. Dit is altijd het hoogtepunt van het scoutingjaar. Het kamp vindt altijd plaats in de eerste week van de schoolvakantie.