Welpen

Algemene informatie.

De Welpen draaien op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:30. Interesse? Mail ons:
welpen@scoutingframa.nl

Ben jij tussen de 7 en 9 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Wat doen we?

We doen vooral leuke dingen!! Een kleine greep uit ons assortiment:
– Bosspellen, zoals levend stratego en levend memorie.
– Hutten bouwen
– Kampvuur maken
– Speurtochten lopen
– Knopen leren
– Zelf koken
– Playbackshow
– Knutselen
– Soms vies worden
– Verschillende binnen- en buitenspelletjes
– En nog veel meer…

Weekenden

Elk jaar hebben we drie weekenden. We blijven dan 1 of 2 nachtjes slapen op de blokhut. Dit is altijd erg gezellig maar ook een beetje spannend. Toch is het zo leuk dat je dit eigenlijk niet wilt missen! Elk weekend hebben we een ander thema. Meestal verkleden we ons dan ook een beetje. De laatste jaren hebben we ook weekenden georganiseerd met de Welpen+, zodat we met een hele grote groep zijn en dus ook hele andere spellen kunnen doen.

Zomerkamp
Het scoutingseizoen sluiten we altijd af met een kamp. Dat betekent dat we 6 nachtjes blijven slapen op een andere blokhut en dat we daar spannende avonturen gaan beleven. Dit is altijd het hoogtepunt van het scoutingjaar. Het kamp vindt plaats in de eerste week van de schoolvakantie.