Welpen +

Algemene informatie

De Welpen + draaien op zaterdag middag van 14.00 tot 16.30. Indien u interesse heeft om erbij te komen of een keer te komen kijken. Mail dan naar:
welpenplus@scoutingframa.nl

Ben jij tussen de 9 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Wat doen we?

Alle activiteiten die we doen bij de Welpen + behoren bij de acht verschillende activiteitengebieden:

Uitdagende scoutingtechnieken, Expressie, Sport & Spel, Buitenleven, Internationaal, Samenleving, Identiteit, Veilig & Gezond. Voorbeelden van activiteiten die we doen zijn:

– Vuur maken en daarmee iets te eten klaarmaken zoals pizza of broodjes worst
– Tocht lopen
– Knutselen
– Bosspelletjes
– En nog veel meer

Weekenden

We hebben elk jaar 3 weekeinden. We slapen dan op de blokhut gedurende 1 of 2 nachten. We proberen elk weekeind een thema te geven waarna we ook activiteiten doen in dat thema. De grootste successen van de afgelopen jaren waren het kookweekend en de ouder-kind-weekenden! Zo worden ouders, broers en zussen ook betrokken bij scouting.
Daarnaast zijn we erg actief met het verdienen van insignes. Deze emblemen voor op de uniformen van de kinderen verdienen ze door een aantal opdrachten in een thema te doen. Verschillende voorbeelden van insignes waar wij mee werken zijn de weer-insigne, kook-insigne en spoorzoekers-insigne.

Zomerkamp
Het scouting seizoen sluiten we altijd af met een kamp. Dat betekent dat we 6 nachtjes blijven slapen op een andere blokhut en dat we daar spannende avonturen gaan beleven. Dit is altijd het hoogtepunt van het scoutingjaar. Het kamp vind altijd plaats de eerste week van de schoolvakantie.